Att lära sig uppskatta det lilla

En helt fantastisk morgon mina vänner.
ÄNTLIGEN kika solen fram och ÄNTLIGEN var vinden sval.
Jag fullkomligt älskar sommarsverige!
 
Jag jobbar varje dag på att uppskatta det lilla. Att känna tacksamhet över sånt som vi i vanliga fall inte lägger märker till. 
 
Igår tog jag min morgonpromenad i ösregn. Vi snackar rikitgt skyfall med kalla vindar. 
Trots det så kunde jag ändå vandra där i regnet och känna tacksamhet och lycka över hur fräscht sommarregn doftar, över att jag har starka ben som kan bära mig framåt i livet, över att jag har en välfungerande näsa som låter mig känna dessa underbara dofter osv.
Och efter regn kommer solsken mina vänner för plötsligt sprack molnen upp och solens varma strålar slog mot mitt ansikte.-
Därefter åt jag en lång frukost, vilket jag verkligen ser som livskvalite och sen blev det ett riktigt bra benpass på gymmet och jag vet att jag tjatar om det som en dåre, men den känslan är verkligen obeskrivlig. Och jag är så glad över att ha funnit något som betyder så mycket för mig och som ger mig så mycket glädje. 
 
Idag vaknade jag till strålande sol och lyckoruset och tacksamheten var ett faktum .
Ta för vana att alltid starta dagen med ett leende och tänk på 3 positiva saker. 3 saker som du är tacksam för.
 
När jag kom utanför dörren idag så slogs jag direkt av den där speciella doften som man bara känner på morgonen. Innan övriga människor har vaknat. Detta blandat med doften av sommarregn som jag antar kom under natten är så fantastisk.  Lugnet, dofterna, fågelkvitter och tacksamhet summerar dessa morgonar väldigt bra.
 
Jag har längtat efter en morgon med svaga vindar, sol och havets skvalpande vågor och idag fick jag äntligen uppleva en sådan morgon igen <3. 
 
Min morgonrunda bjuder på det mesta och jag får mycket tid till att rensa tankarna och planera dagen. 
Skogen bjuder på ett otroligt lugn. Samtidigt som det finns så himla mycket liv där.
Stannar du upp och lyssnar och tittar lite noggrannare så ser du tusentals växter som gror, insekter, bär, svampar och fåglar. 
 
Att lyssna på fågelkvittret, att känna den grumliga marken under fötterna, dofterna och allt annat som denna rofyllda plats har att erbjuda är verkligen terapi och återhämtning för mig. 
 
Att jag sedan har turen att ha stranden och havet precis bakom denna skogsstig är oslagbart. 
Att först få gå i skogen och sedan avsuta med att gå längs med stranden och lyssna på havets vågor är verkligen något alldeles speciellt.
Och de få människor man möter dessa tidiga morgonar på dessa underbara platser bemöter dig alltid med ett leende. För det finns liksom en speciell förståelse mellan dessa människor och mig. Ingen av oss behöver säga något.  Man vet helt enkelt bara at här är en till som uppskattar naturen. Som uppskattar livets gåvor.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0