Ny stad, nytt hem, nya upplevelser och nya utmaningar

Oj vad det händer grejer!
I lördags satte jag mig på tåget mot mot min nya hemstad med 2 fullproppade väskor. 5 h senare steg jag av på Linköpings tågstation, fick hjälp av en kille som visade mig vart bussarna var och sen tog jag bussen till Ryd där världens bästa Vickan mötte mig. TÄNK att nu bor vi äntligen nära varandra igen! ofattbart och så otroligt roligt.
 
Hon bjöd på lasagne och sen pratade vi i några timmar innan vi somnade gott. 
 
På söndagen så steg vi inte upp förens runt 12, åt en en riktig pangfrukost ala Vickan och sen knaprade jag lite medicin för mitt illamående och knäppa mage innan vi begav oss till busshållsplatsen där Vickan vinkade av mig och hjälpte mig gå på rätt buss haha. 
Tog bussen till något ställe som hette "skäggetorp" vilken tydligen är Linköpings ghetto. Typ värre än vårt andersberg.
 
Väl där bytte jag iaf buss för att åka mot "Gottfridsberg" där Elias mötte upp mig. (PS, sjukt jobbigt att åka kollektivt med stora och otympliga väskor) . 
Därefter visade Elias mig både lägenheten som jag skulle få hyra och visade mig runt i området innan vi gick in och tog en fika med hyresvärden. 
 
Hyresvärden var så himla snäll och sa att hon kunde låna ut sin cykel till mig tills jag hittade någon egen att köpa . (för tydligen så klarar man sig inte utan cykel i Linköping , eller jo klart man gör men allt tar så mycket längre tid ifall man vill åka buss här) . 
 
Och eftersom att jag fick låna en cykel så kunde Elias cykla med mig till universitetet och visa vägen dit. Perfekt!
Sen fick jag alla nycklar till lägenheten, sa hejdå till Elias och plötsligt stod jag ensam i min nya lägenhet , woop. 
Surrealistisk känsla. 
 
Packade upp mina kläder och fixade i ordning garderoben och sen gick jag och la mig. 
 
I måndags hade vi upprop på skolan, jag hade lyxen att få äta lunch med bästa Vickan innan uppropet skulle börja så efter det kunde hon visa mig vart salen låg, såå skönt att slippa den ångesten (för du skulle bara veta hur stort campus är! SJUKT ) 
 
Uppropet gick iaf bättre än förväntat då jag inte alls var så nervös som jag trodde att jag skulle vara.  Vi är för övrigt sjukt många i klassen ,ca 60 st tror jag. 
Efter skolan cyklade jag hem till Vickan, vi stack och handla och sen cyklade vi hem till mig och lagade mat innan vi cyklade in till stan för att gå på bion "Split" filmen var bra till en början men sen spårade det lite väl mycket haha .  Men det var en mysig kväll iaf med den absolut underbaraste personen jag vet, så jag klagar inte!. 
- när vi sedan skulle cykla hem var det lite tveksamt till ifall jag skulle hitta hem men allt går om man vill och det gick förvånansvärt bra haha ;) . Inte lätt att inte känna till staden man flyttat till!. 
 
Igår hade vi vår första föreläsning, kan väl inte påstå att det gick allt för bra då jag hade svårt att hänga med både på vad föreläsaren sa och skriva av. Men man kommer väl in i det så småningom! 
 
På kvällen tog jag cykeln till Vickan för att spendera lite tid ihop framför en film med lite gotte. Jag sov där och vi var uppe redan vid 8 eftersom Vickan skulle jobba. 
 
Var hemma i lägenheten igen lite före 09 och då satte jag igång med att grovstäda lägenheten (eftersom jag hyr i andra hand kändes det inte så fräscht fast att jag precis flyttat in) . Höll på i flera timmar. Elias kom förbi med hyreskontraktet också så nu är det fixat och det känns lite mer verkligt.
Sen har jag bara pluggat och lagat mat. 
 
Imorgon har jag först föreläsning, efter föreläsningen anordnas den första aktiviteten för klassen "torsdagskrök". Det tråkiga med det är att jag imorgon ska ta tåget tillbaka till Halmstad för att fixa mina flyttlådor då jag flyttar "på riktigt" denna helgen ( har förtillfället endast lite kläder här så lägenheten ekar rätt tom på personliga saker. Men jag hyr möblerat) . 
Ska dock försöka hinna vara med en liten stund, man vill ju lära känna klassen så det är tråkigt att missa saker nu i början.
 
Får sällskap av Vickan på tåget imorgon, för jag åker inte endast hem för att fixa flyttlådorna utan världens bästa tjej ska fira sin födelesdag i Halmstad på lördag! ) 
 
 
Långt inlägg detta men det händer så himla mycket nu och livet förändras ju en hel del när man byter miljö på detta viset!. Och man vill ju inte missa att dokumentera sånt här,  eftersom det lär bli kul att gå tillbaka och se på senare i livet!.
 
 
Min fantastiska lillasyster bjöd på mat fredagen innan jag skulle åka! haft craving på sushi riktigt länge så jag var överlycklig hehe. 
 
 
 
 
nä så mycket bilder har jag inte tagit hehe . Måste bli bättre på det alltså
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0